وکیل دادگستری برای انحصار وراثت
یکی از مسائلی که برای افراد مختلف چالشبرانگیز بوده و از کارشناسان مؤسسه حقوقی آسایش گستران بسیار مورد پرسش قرار میگیرد، موضوع انحصار وراثت و دریافت گواهی آن است. پس از فوت هر فرد، ورثه و یا سایر افراد ذینفع میتوانند درخواست گواهی انحصار وراثت نمایند. اما گواهی انحصار وراثت چیست و چه مرجعی برای صدور آن صالح است؟ در مطلب « وکیل دادگستری برای انحصار وراثت» قرار است به مفهوم انحصار وراثت، نحوه و مراحل دریافت گواهی آن و موارد نیاز به آن میپردازیم. برای یافتن پاسخ برای پرسشهای خود در خصوص انحصار وراثت، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
انحصار وراثت چیست؟
بر اساس قانون، ورثه یا هر ذینفع دیگر فرد متوفی برای هر گونه اقدام حقوقی در سازمانها و ادارات دولتی و غیره، نیازمند گواهی انحصار وراثت است. اگر ورثه یا سایر ذینفعان فرد متوفی اقدام به انحصار وراثت ننمایند و گواهی آن را دریافت نکنند، امکان تقسیم و انتقال ترکه و مراجعه به ادارات دولتی میسر نیست. بنابراین به منظور تقسیم ترکه مابین ورثه، پس از فوت متوفی باید گواهی انحصار وراثت دریافت گردد. در غیر این صورت درخواست آنها از سوی ادارات و مراجع دولتی مورد بررسی قرار نمیگیرد.
گواهی انحصار وراثت، یک گواهی صادره از سوی مرجع صالح است که در آن لیست اموال و ورثه فرد متوفی مشخص میشوند.
✔ بیشتر بخوانید : نکات حقوقی در مورد ارث
انواع انحصار وراثت
بر اساس قانون ما دو نوع انحصار وراثت داریم که بر اساس میزان ماترک باقیمانده از متوفی تعیین میگردد:
1- انحصار وراثت محدود: چنانچه دارایی متوفی پس از فوت کمتر از پنجاه میلیون تومان باشد، انحصار وراثت از نوع محدود خواهد بود.
2- انحصار وراثت نامحدود: زمانی که ماترک فرد متوفی بیش از چنجاه میلیون تومان باشد، باید انحصار وراثت نامحدود صورت پذیرد. برای دریافت انحصار وراثت نامحدود، زمان طولانیتری نیاز است؛ چرا که مراحل اداری بیشتری باید طی شود.
مشاهده پست مشابه : معتبرترین دارالترجمه رسمی در تهران